URAVALMENNUS

Uraohjaus ja  -valmennus

Miten tuetaan työntekijää erilaisissa työelämän siirtymävaiheissa?

Ovatko työntekijäsi oikeissa tehtävissä?

Miten palvelet työntekijöitäsi uudelleensijoittumisessa?

Uravalmennus

Oikea suunta yksilöille

Työelämän erilaisissa siirtymävaiheissa on viisasta pysähtyä miettimään seuraavaa siirtoa. Työnkuva ja organisaatio saattavat muuttua paljonkin tai päivitys yksilöllisen kehittymisen osalta on muuten ajankohtaista.

Urakehityksessä ja suunnan löytämisessä yksilön hyvä itsetuntemus on oleellista – tunnistaa vuorovaikutustyylinsä ja toimintatapansa todelliset vahvuudet ja mahdolliset kehittämisalueet sekä sokeat pisteet. Kun ”kovat” osaamiset ovat tasaväkisiä, erottuu sosiaalisen osaamisen taitaja myönteisesti joukosta.

Uraohjausta muutostilanteisiin

Irtisanomistilanteissa nousee esiin työantajan  halu ja kyky palvella työntekijöitään hankalissakin tilanteissa. Tarjoamalla lakisääteistä ja ammattitaitoista uudelleensijoittumisohjausta varmistetaan, että työntekijät saavat tukea ja siirtyvät yksilöllisesti eteenpäin – vaihtoehtoina tavallisimmin työllistyminen, opiskelu ja yrittäjyys tai niiden yhdistelmät.

Uraohjaus auttaa muutostilanteen hallintaa ja valmentaa tarvittaessa konkreettisesti työnhakuun tai muihin vaihtoehtoihin. Yhtä tärkeää on ”hoitaa” kolauksen kokenutta työyhteisöä, jotta toimintakyky säilyy ja myönteisyyttä vaalitaan.

KIINNOSTUITKO TÄSTÄ VALMENNUKSESTA? JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ